Siirry sisältöön

Koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeuksellisen globaalin tilanteen vuoksi Helsinki Biennaali siirtyy vuodelle 2021. Tapahtuma järjestetään ajalla 12.6.-26.9.2021. 

Vallisaari siirtyy uudelle aikakaudelle ensi kesänä järjestettävän Helsinki Biennaalin myötä.
”Helsinki Biennaali on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään kesällä 2021 ainutlaatuisessa ympäristössä, Vallisaaressa. Biennaaliin sisältyy myös työpajoja ja poikkitaiteellisia esityksiä sekä Vallisaaressa että muualla Helsingissä”. Tapahtuman kansainvälisestä markkinoinnista vastaa yhdessä HAM:in kanssa Helsinki Marketing.

Helsinki Biennaali tulee olemaan suuren huomion ja kävijämäärien kohteena kesällä 2020, joten nyt mm. kunnallistekniikkaa ja kulkuyhteyksiä saareen on pitänyt parantaa entisestään. Ennakkoarvioiden mukaan kävijöitä odotetaan n.300 000 eli moninkertainen kävijämäärä edellisvuosiin verrattuna. Metsähallituksen asiantuntijat ovat olleet mukana suunnittelemassa saaren turvallista ja luontoa kunnioittavaa käyttöä tapahtumassa.

Vallisaaressa on perinteisesti nautittu kulttuurista, pidetty tanssiaisia, maalattu maisemia ja järjestetty teatterikerhoja. Yleisölle avaamisen jälkeen 2016 alkaen saaressa on taas alettu järjestää taidetoimintaa, mm. Flash Vallisaari valotaidetapahtuma sekä Vallisaari-päivä musiikkiesityksineen. ”On upeaa saada kansainvälisesti merkittävä taidetapahtuma Helsingin saaristoon! Jotta laaja taidetapahtuma saadaan onnistumaan, tarvitaan myös toimivia palveluja. Saaren palveluja halutaan jatkuvasti kehittää ja parantaa sekä suunnata kävijöille sopiviksi. Biennaaliin odotettujen suurten kävijämäärien kannustamana saadaan saareen myös vesivessat sekä uudistettu vesi- ja viemäriverkosto, jotka ovat välttämättömiä palvelujen kehittämiselle”, kertoo saaren operatiivisista palveluista vastaava Johanna Karusuo Sea Sales Finlandilta*.

*Juva Shipping on siirtänyt Vallisaaren operatiivisten toimintojen hoitamisen tytäryhtiölleen Sea Sales Finland Oy:lle. Sea Sales Finland Oy:n päätoimiala on merellisten palveluiden välittäminen, myynti ja operatiivinen toiminta. Vallisaaren palveluiden lisäksi Sea Sales vastaa Aava Lines Oy:n charterliikenteen myynnistä.

Tapahtuma laajuudessaan tulee varmasti vaikuttamaan vahvasti myös muiden lähisaarten kuten Suomenlinnan, Lonnan ja Isosaaren toimintaan. Saaristoyrittäjät pyrkivät tekemään yhteistyötä ja tarjoamaan biennaalikävijöille mahdollisimman kokonaisvaltaisen saaristoelämyksen.
 

Kuva: Helsinki Biennaali